tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulukuun ensimmäinen viikkokatselmus

...Ja se ihana pikkujoulu aika.....

Nyt olen jo suht kivasti päässy ruvennu jumppailemaan =) Istuin ei enää vaivaa ja syksyn lenssutkin alkaa olla selätetty... Kylän jumppa jäi marraskuun lopulla joulu tauolle ja jatkuu taas loppiaisen jälkeen, joten viikon liikkumiset on nyt tyystin omalla kontollani :/ KÄÄK! Veikka kyllä lupasi tulla minua hieman salille neuvomaan, toivotaan, että saisin hyvin vinkkejä sieltä ;)

Salilla olen käynyt taas vähän huhkimassa ja saanut hien kivasti pintaan eikä syömisenikään ole ihan vallan mahottomia olleet =)

Tässä eräs päivä viime viikolla iski hirmunen hässäkkä, kun honasin, että pitäis varmaan ruokaa tehdä.. ÄH! no ei muuta ku hirveellä kiirreellä kauppaan ja mietin, että jotain nopeeta ja helppoa pitäis saaha, joten päädyin keittoon... Tosin mä VIHAAN perunankuorimista, joten pakaste altaasta osui just sopivasti silmään valmiiksi kuoritut ja pilkotut perunat ja ne sopi tähänkin kiireeseen ku nenä päähän, joten nappasin sellasen mukaani ja päätin kokeilla. Hintakin oli 0,99€ (S-Market) joten ei paha sekään.. Lisäks vielä kasviksia pakasteesta ja kanaa, niin avot!


Pääosin käytän kyllä ruokaa laittaessa tuoreita aineksia, mutta joskus kyllä noi pakaste altaan aarteet on kultaakin kalliimpia ;) Joten tässäpä tulee kevyttä ohjetta kiireiseen päivään...

Pikainen kanakeitto (kesto yht. n.30min)

2l vettä
liha/kanaliemi kuutio
800g kanaa naturel
1pss pakaste perunaa (kuorittu ja pilkottu)
1pss kruunukasviksia
1pss Herne-Maissi-Paprikaa
paprika maustetta
currya

Laita vesi kiehumaan ja lisää liemikuutio. Pilko kanat (jos filettä) ja paista pannulla, mausta paprikalla ja currylla. Kun vesi kiehuu heitä potut sinne ja anna kiehua n. 5min, sen jälkeen lisää kasvikset, kiehauta ja lisää vielä kanat... Anna kiehua niin kauan että potut ja kasvikset ovat kypsiä. Mausta lisää jos mieli tekee ja sulatejuusto vois sopia tähän oikein oikein mainiosti :P Ja tietysti tuon perunankin vois aivan hyvin jättää kokonaan pois, mutta jotenkin se minusta vaan kuuluu keittoon ;)


Tää on niin helppo ja hyvä, että vois noita aineksia säilyttää pakastimessa ihan just tällaisia kiireellisiä päiviä varten =) Ja muokata voi sen mukaan, mitä kaapista/pakastimesta löytyy =) Ja huomaa muuten myös, että tosta tulee sitten melkosen iso annos, joten pienelle perheelle tai vähän syövälle riittää varmasti 400g kanaa ;) Mulla oli käytöss 5l kattila, kun täällä noi miehet tykkää syödä... Ja toki äitikin vähän ;)

Viime perjantaina vietimme mammakaverin kanssa "Firman" pikkujouluja työntekijöiden kesken (eli johtoporras jäi kotia isien kanssa) ;) Ohjelmassa oli ensin Sami Hedbergin keikka Kulttuuritalolla Helsingissä, jonka jälkeen suuntasimme Flamingon Amarilloon syömään. Itse en osaa ravintolassa tilata sitä kaikkein terveellisintä ja kevyintä, sillä hirmunen nälkä iskee heti kun saan ruokalista käteen :P Tosin melko harvoin onneksi tulee käytyä ulkoilemassa, joten sallin itselleni mitä haluan sen kerran ku kunnon ravintolaan menen.. Joo, huono tekosyy, mutta kunnon Kanaburritosta ei vaan voi kieltäytyä =D


Ja jälkkäriksi oli tietenkin PAKKO SAADA Suklaa Brownie vaniljajäätelön kera, mutta se kyllä hävisi ääntä kohti niin nopeasti, etten edes kuvaa ehtiny napa ;)

Ennen lähtöä pengoin kotona vaatekaapin kolmesti läpi ja yritin etsiä kivoja vaatteita... Viime ulkoilureissusta kun oli yli vuosi aikaa :/ Mutta en millään keksiny mitään kivaa päälle pantavaa.. En varmaan IKINÄ ole eläissäni sovittanu niin paljon vaatteita kerralla =O Ostin jopa uudet housut ja pari paitaakin tätä iltaa varten, mutta ei.... Siellä näkyy makkara ja tuolla voi paketti -_- Mikään ei vaan yksinkertaisesti sopinu/kelvannu.... Joten loppujen lopuksi päädyin vanhaan Mammamekkoon.. Sekös se harmitti, mutta taas kerran muistutti, miksi mä yritän laihduttaa......

Tässä oli yksi varteen otettava vaihtoehto.. Meinasin jo lähteä näin
(toki ilman paplareita), kunnes käännyin ympäri ja näin ne
KAMMOTTAVAT selkäläskit X(
Tämä on jollain tapaa nykyään tutumpi näky,
vaikka aika kivastihan se masu tässäkin tulee esiin ;)
TOIVOTTAVASTI EI ENÄÄ KAUAA!!!!! :P



On muuten aina tosi kiva kattoo näitä peilin edessä (makkarissa) otettuja kuvia.. Sänky on petaamatta ja vaatteet hujan hajan :/ Toki jos se yhtään lohduttaa, niin ne on puhtaita pyykkejä ;) Meillä kun noi vapaaehtoiset viikkaajat on aika harvassa :P Mutta siis PAHOITTELUNI jokapäiväisestä sotkusta =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti