lauantai 11. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen

..On itselleni ainakin merkki keväästä =) Vaikka emme sitä juurikaan juhli, niin "perinteitä" on siihenkin pyhään saatu ympättyä.. Yksi näistä on äitin ja isin ruokapöytään änkeäminen ;) Isälläni on tapana Pääsiäisenä tehdä 3-4 ruokalajin lounas/päivällinen ja kuten tänäkin vuonna, sieltähän meidät löydettiin. Ja kuten aina, isin tekemä ruoka on maalilman parasta!!! Niin hoppu oli, että kuvaa en saanut kuin jälkkäristä, mutta tarjolla oli hirmunen kasa kanaa, salaattia, perunaa ja alkukeittona tänä vuonna oli kermaista porokeittoa (tai jotain sellaista)... Ja jälkkärinä mitä muutakaan kuin mämmiä =D Se olikin tänä vuonna ainoa kerta, kun mämmiä söin, en siis ostanu kotiin, koska meikäläinen on ainoa tässä huushollissa kuka sitä syöpi...

<3

Kotona hieman vaatimattomampi pääsiäis-ateria ;)

Itse emme siis pääsiäistä kotiin juurikaan tehneet, rairuohoa ja virpomista lukuunottamatta.. Mutta sunnuntaina tein lounaalle jälkiruokaa, joka maistuu muulloinkin, eli Riisi-Rahkaa =D En tiedä mikä sen oikea nimi, on mutta olkoon nyt tuo... Resepti on alunperin isältäni, joka on bongannut sen jostain lehdestä ja itse olen siitä omia variaatioitani tehnyt.... Mikään varsinainen diettiherkku se ei ole, mutta hieman soveltamalla siitä saa kyllä hyvinkin terveellistä ;)

Eli näitä tarvitset:

Riisi-Rahka (4-6 ann.)

1prk Kuohukermaa (á 2dl)
2tl sokeria
reilu 1dl riisiä
1prk Maustamatonta rahkaa (á 200g)
Makea mandariini
Persikka

Keitä riisi pelkässä vedessä kypsäksi ja tämän jälkeen huuhdo kylmässä vedessä ja jätä valumaan. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi ja lisää sitten rahka. Pilko mandariini ja persikka pieniksi paloiksi ja lisää ne riisin kanssa seokseen. Sekoita tasaiseksi ja anna hetki levätä jääkaapissa. Ja sit vaan NamiNami!! (Jos käytät säilyke hedelmiä, valuta liemet hyvin, ettei kerma lössähdä).

Ja siis tästähän voi jättää sokerin helposti pois tai korvata vaikka Stevialla tai hinajalla ja eihän sitä kermaakaan ole pakko laittaa  =) Alkuperäisessä reseptissä oli hedelmänä appelsiini, joka toimii myös erittäin hyvin! Joskus jouluna olen myös laittanut omenaa, kanelia ja Marianne-karkin murusia ;) Eli ei siis muutaku soveltamaan!!! =D

Mutta siis "asiaan"... PääsiäisviikollaKAAN en taas ennättänyt salille asti, joten liikunta jäi pelkkään lenkkeilyyn.. Mitä nyt välillä kotona jotain epämääräistä "joogaa" harrastin ;) Perjantaina kävimme mammakaverin kanssa pitkällä kärrykävelyllä Hollolassa =) Vaikka ilma ei ollut paras mahdollinen, niin hyvässä seurassa se ei haittaa. Mutta eipä se mitään, koska tänä vuonna pääsiäisen painon nousu pysyi kurissa, vaikka pari kinderiä oli pakko napata taskuun, kun porukoilta lähdettiin ;)

Hollolassa pursti oli vielä tyystin lumenpeitossa..

<3 <3

Viime viikolla löysin muuten vihdoin ja viimein pitkän etsinnän jälkeen kaupasta LETTUPANNUN. Sellasen, missä niitä pikkusia blinejä saa paistettua.. Ja pakkohan se oli kokeilla ;) 
Ja jos muuten kaipaa OIKEESTI todella nopeaa lettutaikina reseptiä niin se löytyy Lidlin Grilli Maisteri pullosta. Ei muuta ku lorottaa maitoa pullossa olevaan viivaan asti, sit hirvee ravistus ja pannulle.. En tiedä löytyykö tätä talvisin Lidlin hyllystä, mutta toivon totisesti, että kesän Grilli Maisteri-valikoimasta tätä taas saa. Itse hamstrasin kesällä näitä kolme pulloa kaappiin ja nyt lähti viimeinen.. Ja omaan suuhun ainakin erittäin hyviä!! =D Ja voi tietty olla että vastaavaa löytyisi muualtakin, mutta ei ole mun silmiini osunut.. Vinkata saa, jos joku tietää, ja siis nimenomaan tämmönen pullo-mallinen systeemi ;) 



<3 Palaillaan beibet ;)


muoks. 
Piti vielä lisätä pari kuvaa, kun vihdoinkin onnistuin yhdistämään puhelimen koneeseen ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti