sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Home Made Purilainen

Eräs päivä iski karmee TenkkaPoo, notta Mitä tänään syötäisiin...?! Jääkaapissa oli pari pakettia jauhelihaa, joten siitä oli jotain väännettävä... Justiinsa oli ollut makaronilaatikkoa, perunoita ei ollu ja muutenkin tympäsi kaikki "tavallinen"... Päätinpä sitten tehdä ite Purilaisia. No leipä oli tietenkin finaalissa ja aikaa ei ollut sämpylöiden kohotteluun. Avasin sitten netin ja etin mukavan Pika Sämpylä reseptin, ja sellainenhan löytyikin nopeasti kuukkelin avulla TÄÄLTÄ... Tietenkin vanhana vastarannankiiskinä muuntelin reseptiä omaan suuhun sopivaksi......

Minun sämpyläni siis sisälsivät:
5 dl vehnäjauhoa
½ dl kauraleseitä
½ dl pellavan siemeniä
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2,5 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl oliiviöljyä
1 muna voitelemiseen
seesamin siemeniä päälle
Sekoita kuiva-ainekseet keskenään kulhossa. Lisää maito tai vesi ja hunaja, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele sämpylöitä ja paista 200asteessa (meillä kiertoilma joten asteita tais olla 180) n.15 min kunnes pinta on nätin kullertava... 
Kun sämpylät tulevat uunista, kannattaa samoin tein peitellä liinalla ettei kovetu.. Koostumus näissä pikasämpylöissä on melko erilaisnen kuin tavallisissa hiivasämpylöissä, mutta maku oli erittäin hyvä!

Samalla kun sämpylät paistuivat, väänsin pihvejä jauhelihasta:

800g Jauhelihaa
2 munaa
korppujauhoja
pippuria
paahdettua sipuli rouhetta
kuivattua valkosipulirouhetta
kuivattua ruohosipulia
kuivattua persiljaa

(Itse kun en harrasta tuota mittailua tutuissa resepteissä, niin summa mutikassa mieleni mukaan heittelin jauhelihan sekaan noita mausteita ja yrttejä...)
Kastele käsiä kylmään veteen ja pyörittele lihasta kämmenen kokoisia palloja ja tapputtele mahd. littanaksi pihviksi pellille. Paistele uunissa 200/180astetta kunnes pihvit ovat kypsiä (aikaa en kattonu) =)

Sitten vaan kasataan sämpylästä ja pihvistä purilainen.. Itse laitoin väliin Aurajuustoa ja ketsuppia. Lisukkeeksi salaattia ja hunajaisia kasviksia (suoraan pakastimesta ; )

Hyvää oli ja aion myös tehdä toistekin!!
Terveellisyydestä ja kaloreista tässä annoksessa en tiedä, mutta uskon että hakkaa perus pikaruoka mätöt mennen tullen... Ja näiden purilaisten sulattelu sujui helpommin kuin koskaan!!
5 km lenkki hyvän ystävän kanssa on parhautta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti