keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ihana Ihana Sibula!!

Siis kaikkea kummallista sitä tuleekin aina mietittyä....

Päätin tänään tehdä jotain helppoa ja hyvää koti-ruokaa ja päädyin iki-ihanaan koko perheen suosikkiin eli makaronilaatikkoon... Sipulia pilkkoessani, rupesin miettimään sen terveysvaikutuksia. Meidän perhe on erilaisten sipuleiden suurkuluttaja melkeinpä. Valko-,kelta-,puna- ja ruohosipulia ainakin tulee käytettyä viikottain. Pitkään olen tiennyt, että valkosipulia sanotaan luonnon omaksi antibiootiksi ja välillä koirallekin sitä tarjoilen esim. jos silmät kovasti rähmivät ja kyllä tuntuu tepsivän..

No toki siis oletan saman vaikutuksen olevan myös ihmisillä.. Ja joskus olen kuullut, että kelta- ja punasipuli parantaa/paksuntaa verta...?! Ja nyt ajattelin ihan "paneutua" asiaan kuukkelin kanssa ja löytyihän sieltä helposti ihan asiaakin. Paljon hehkutetaan, että sipuli ehkäisee erilaisia syöpäsairauksia mm. flavonoidien ja antioksidanttien ansiosta.. Esim. täältä, tiedote vuodelta 2007, ja eipä vuoden 2013 artikkeli kovin eri tietoa anna (tuolla) eli olettaisin sipulin olevan ihan kiva kaveri =)


PAITSI ETTÄ, muistaa täytyy, tavallinen sipuli on haitallista eläimille ja näin ollen en itse ole sitä uskaltanut elukoilleni koskaan syöttää, mutta valkosipulista ei ole haittaa, kohtuullisesti annettuna tietenkin =)
mm. TUOLTA ja TÄÄLTÄ löytyy lisätietoja asiasta..

Ja toki etten nyt vallan unohda tavoitteitani, keskityin valitsemaan huolellisesti raaka-aineet tämän päivän ruokaan ;) Eli Kevyt jauhelihaa (10%), Tummia makaroneja, sipuli ja mausteita. En tee koskaan munamaitoa makaronilaatikkoon, mielestäni se on parempaa ilman. Ja ihanalla "dietti-pannulla" paistaessani jauhelihaa, ylimääräistä rasvaa ei tarvita =) Erilaisten kalorilaskureiden mukaan tuo makaronilaatikko sisältäisi n. 120kcal/100g eli ei paha.. Onhan se melko täyttävää ja pitää meikäläisen ainakin kylläisenä pitkään.. Mutta siis lisäksi tietenkin ihanaa tuoretta salaattia ja toki ketsuppia olla pitää ;) 

Enpä nyt tiedä mistä tämä ajatus tuli, mutta tulipahan vaan.... Ihan kivahan se on joskus miettiä, mitä kaikkea sinne suuhun paneekaan ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti