keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kala ja sen Manteli

Eilen päätin pitää namipäivän ja ostinpa kaupasta pienen pussin lemppareitani =) (Ihan hirveä määrä muuten kaloreita tollasessa 120gramman pussissakin!!) Hyviähän ne olikin ja ne hävisikin äkkiä : / Ja tänäänhän se sitten kostautui, koko päivän on tehny mieli "jotain hyvää"... Aika hyvin olen kyllä pärjänny noiden pastillieni kanssa, mutta kahvin kera päivällä taisin pari piparia syödä =o

Eilinen kyllä muuten onnistui erittäin hyvin.. Tein lumitöitä reilu tunnin verran ja kyllähän siinä lämmöt nousi ihan kivasti... Tosin selkäkin sen
kertoi ja illan supistelikin sitten kittettävästi.... Mutta selvittiin siitäkin =)
Kaupassa käydessäni mietin taas, että mitähän sitä tekis.... Mulla ei millään onnistu, että tekisin itselleni jotain muuta kuin muille perheenjäsenille, eli ruoan täytyy olla (nykyään) kevyttä, terveellistä, lapsiystävällistä ja helppoa ja mielellään edullistakin;) Ja päätinpä sitten pitkästä aikaa vääntää mantelikalaa... (Meillä tulee ihan liian harvoin kalaa syötyä, ehkä sekin voisi olla yksi tavoite....) Mutta Mantelikala on helppoa, hyvää ja hetken kun mietin, niin sain siitä omasta mielestäni vielä hieman kevyempääkin kuin nomaalisti.. Itse teen aina reilumman satsin, jotta perhe syö useamman kerran...


Mutta siis, tein näin:

800g Pakaste seitä
Tilliä
Sitruunan mehua
2dl Korppujauhoja
3-4dl Kermaa (kevyt)
Loraus Oliiviöljyä
1 Kananmuna
2-3 dl Mantelilastuja
Mustapippuria
Valkopippuria

Sulata kalat huoneenlämmössä ja valele päälle sitruunanmehua ja ripottele tillit. Turvota korppujauhoja n. 5-10min kermassa ja öljyssä. Lisää seokseen osa manteleista, muna ja mausteet. Levitä massa kalojen päälle ja ripottele loput mantelit seoksen päälle. Uunissa 200c 30min...

Lisukkeena pitkästä aikaa keitettyä perunaa ja porkkanaa ja ihanaa saalaattia...
Olen ihan hurahtanut noihin herneiden versoihin, omnomnom...............

Hyvää tuli =) Jostain netissä olevasta ohjeesta olin kattovinani, että mantelikalassa olisi n. 170kcal/100g, mutta siinä ohjeessa oli käytetty mm. voita ja kuohukermaa.. Eli uskoisin tämän olevan vielä hieman kevyempää ; ) Toki kuinka paksun "kuorrutteen" haluaa, sehän riippuu ihan siitä.. Tässä reseptissä on aika reilusti, ja vähempikin ehkä riittäisi... Itse olen käyttänyt tota "Kevyt ja paksu" -ruokakermaa jo muutaman vuoden... En tiedä miksi, mutta olen siihen kyllä tyytyväinen, enkä enää osaa muuta ostaa. Ei se kyllä niin kermalle maistu, mutta riittää minulle hyvin...


Tammikuun K-Ruoka Pirkka-Lehdessä muuten 5 vinkkiä helppoon kevennykseen
ja taas kivoja reseptejä, joita voisi kokeilla...



Tämän illan iltapalana mannapuuroa ja mustikkakeittoa... 
Ja tietysti se puuro palo taas kattilan pohjaan, eli tiedän mitä teen huomenna : /
Tuolla mustikkakeiton kyljessä oli muuten mainos Valion hyvinvointi sivusta ja siellä pystyy mm. helposti seuraamaan omaa syömistä uudella kalorilaskurilla... Ja noilla sivuilla on myös paljon testejä, reseptejä yms. hyvinvointiin liittyvää.. Kannattaa käydä kurkkaamassa täältä =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti